Actua! Joves- Tallers, cursos i casals

CASAL D’ESTIU 2024

 

Diverteix-te, aprèn i Actua!

 

 

Del 25 de Juny al 26 de Juliol 

Cinema & Teatre Musical

Dates: 

Del 25 de juny al 26 de juliol

Horaris:
MATINS: 10h a 14h
Dinar: 14h a 15h
TARDES: 15h a 17h
Possibilitat de servei d’acollida de 9h a 10h

 

MATINS:

GRUP 1:
SETMANA 1: 
(Del 25 al 18 de juny) Juguem a l’escenari.
SETMANA 2: (Del 1 al 5 de juliol) Els contes.
SETMANA 3: (Del 8 al 12 de juliol) Els súperpoders.
SETMANA 4: (Del 15 al 19 de juliol) Les disfresses.
SETMANA 5: (Del 22 al 26 de juliol) Els musicals.

 

GRUP 2 i 3:
WORKSHOP SETMANAL

 

TARDES
SETMANA 1: (Del 25 al 18 de juny) Videoclip.
SETMANA 2: (Del 1 al 5 de juliol) Idea, acció, càmera i diversió!
SETMANA 3: (Del 8 al 12 de juliol) Treball d’escenes d’obres.
SETMANA 4: (Del 15 al 19 de juliol) Curtmetratge guionitzat.
SETMANA 5: (Del 22 al 26 de juliol) Peŀlícula improvisada.

 

CASAL MATÍ:
Oriol Castro
María Villarejo

 

CASAL TARDA
Oriol Castro
Yone Martí

 • 1 SETMANA
 • 2 SETMANES (5% descompte)
 • 3 SETMANES (10% descompte)
 • 4 SETMANES (15% descompte)
 • 5 SETMANES (20% descompte)

Descomptes

 • Alumne Actua! – 3%
 • Inscripció anticipada:

10% de descompte abans del 5 de maig
5% de descompte abans del 5 de juny

CONSULTA ELS PREUS AQUÍ

 • CASAL DE MATINS
  Grup 1: 6 a 9 anys (alumnes que han acabat I5 fins a 3r de primària)
  Grup 2: 10 a 13 anys (alumnes que han acabat 4t de primària fins a 1r d’ESO)
  Grup 3: 14 a 17 anys (alumnes que han acabat 2n d’ESO fins a 1r de Batx.)
 • CASAL DE TARDES
  Grup 2: edats esmentades
  Grup 3: edats esmentades

CASAL D’ESTIU

El Casal Artístic d’ActuaStudio està pensat per a infants i joves a qui pujar a l’escenari o posar-se davant d’una càmera els agradi. Hi ha moltes maneres d’aprendre a interpretar i a Actua!Studio volem que tinguis una experiència d’allò més enriquidora. L’objectiu principal sempre és passar-s’ho bé, aprenent és clar! El Casal està pensat per a tots els nivells i el professorat són professionals qualificats del sector artístic. Tots els continguts i exercicis que farem estan adaptats al nivell i als coneixements dels i les alumnes assistents. Durant aquestes cinc setmanes, treballarem tant la interpretació teatral i musical com la interpretació davant la càmera, inspirant-nos en diferents temàtiques.

 

Al CASAL DE MATINS profunditzarem en totes les normes bàsiques per interpretar tant en teatre com davant la càmera i les diferències que hi ha entre les dues, i farem jocs i exercicis per posar-les en pràctica. Els workshops repartits al final de cada matí ens serviran per preparar una petita obra que mostrarem a les famílies l’últim dia.

 

Al CASAL DE TARDES ens centrarem exclusivament en la interpretació davant la càmera i treballarem en una producció audiovisual determinada. Els dos últims dies rodarem tot el que hem treballat i el material editat s’enviarà unes setmanes després a les famílies.

TEATRE MUSICAL   
(matins)

Què farem?

GRUP 1:

SETMANA 1: Juguem a l’escenari. Si t’agrada cantar, ballar, actuar, tocar un instrument, fer màgia o malabarismes… aquest és el teu lloc! Jugarem a improvisar a partir de situacions ben divertides i originals

SETMANA 2: Els contes. Jugarem a interpretar contes de manera divertida i original.

SETMANA 3: Els súperpoders. Crearem escenes teatrals, jugant amb la imaginació.

SETMANA 4: Les disfresses. Crearem personatges, ens disfressarem i jugarem a ser altres persones.

SETMANA 5: Els musicals. Ens inspirarem en diferents musicals i crearem una petita escena a la nostra manera.

 

GRUP 2 i 3:
WORKSHOP SETMANAL

Què treballarem?

 • Expressió: gestos i llenguatge no verbal
 • Creació de personatge
 • Desinhibició
 • L’espai escènic
 • Interpretació teatral i davant la càmera
 • L’escolta i la improvisació
 • Interpretació de cançons
 • Coreografia
 • Treball en equip

AUDIOVISUAL
(tardes)

Què farem?

SETMANA 1: Videoclip. Mitjançant una cançó escollida entre el grup, es realitzarà un videoclip original on es combinarà part interpretativa i coreogràfica.

SETMANA 2: Idea, acció, càmera i diversió!. Aprendrem i crearem vídeos curts i atractius, amb temàtiques originals i centres d’interès propi. Ens endinsarem en el camp de la comunicació audiovisual per captar l’atenció de l’espectador.

SETMANA 3: Treball d’escenes d’obres cinematogràfiques o televisives i tècnica del pla contra pla.

SETMANA 4: Curtmetratge guionitzat. Estructuració i redacció del guió d’un curt i rodatge d’aquest.

SETMANA 5: Peŀlícula improvisada. A partir d’una pluja d’idees de situacions,

Què treballarem?

 • Tipus de pla
 • Creació de personatge
 • Treball en equip
 • Improvisació
 • Desinhibició
 • Utilització de l’espai escènic
 • Interpretació davant la càmera
 • Llenguatge cinematogràfic
 • Tècnica i exercicis

Oriol Castro

Oriol Castro-Herero 1

Actor, guionista i professor d’interpretació en anglès. Des que era adolescent s’ha format en interpretació, mentre més tard cursava el grau d’Estudis Anglesos a la UB i un màster en Guió de Ficció a l’ECIB. El seu entrenament actoral inclou formació dramàtica a l’escola Eòlia, així com cursos amb Mel Churcher, Luci Lenox i Boyan Ivic. Ha combinat el seu aprenentatge interpretatiu amb altres feines, com la de professor d’anglès. També ha treballat dins l’equip de comunicació de projectes del Parlament Europeu, i com a realitzador de diversos spots de disseminació per l’EIT Health. Entre la seva trajectòria artística, ha estat co-director i actor del grup de teatre de la UB, i ha actuat en diferents projectes teatrals estrenats al Sant Andreu Teatre o a La Seca Espai Brossa, així com a diversos curts i videoclips. El 2017, va escriure, dirigir i protagonitzar la seva primera pel•lícula de baix pressupost “Minnesota”, que va seguir el 2019 amb “ring of a man called sheshonq”, actualment en postproducció.

María Villarejo

MariaVillarejo-LAFARANDULA-2-blackwhite

Actriu, cantant i ballarina. Graduada en Interpretació dins l’itinerari de musical a l’ESAD de l’Institut del Teatre de Barcelona i la Psicologia a la UB. També s’ha format en interpretació, veu i cos a Nancy Tuñón; Laura Jou i Eva Gris. La seva formació abraça el cant (principalment musical; però també líric i modern), ball (contemporani, clàssic i jazz), circ (teles aèries) i Teatre immersiu i sensorial. En l’àmbit professional ha treballat a la sèrie de Movistar+ Matar el pare i a les quatre temporades de la sèrie Oh my goig! de BTV. En teatre ha interpretat Adela a La casa de Bernarda Alba (Sala Ars, 2021), La Prima a Almisdaé (Festival Mutis, 2020), Anna a La Rebel·lia Possible (Sala Muntaner, 2017) i Julieta a Més enllà de Verona (Sala Porta 4, 2017). Anteriorment, ha format part durant tres anys de la companyia Magatzem d’Ars, actuant en diverses obres infantils i juvenils representades a diferents teatres de Barcelona i/o portades de gira per Espanya: Blancaneus (2014), La Sirenita (2014), El Mago d’Oz (2015), El llibre de la selva (2015), Oliver Twist (2015), La casa de Bernarda Alba (2015)… entre d’altres.
La seva experiència professional també inclou la docència: és monitora de teatre i lleure per a nens i joves des de fa tres anys.

Yone Martí

Yone-Marti-1-blackwhite

Actriu formada en interpretació professional per a teatre, cinema i TV, ha participat com a actriu en diferents curtmetratges, vídeo-art i vídeo-performance per a diferents festivals o exposicions com Sitges Terrorific Film Fest o Videoarte a la fresca. També a format part de diferents performances internacionals amb col·lectius artístics com LeVirage o The Imagynary Beings, teatre gestual dirigit per Mai Rojas. A Actua! studio és professora del grup de Petits i Joves d’Actua! Joves, Stages i Casals d’Estiu, així com cursos intensius d’interpretació davant la càmera, que porta impartint des d’els inicis de creació de l’Escola.