TALLER D’INICIACIÓ AL TEATRE

Aquest curs va dirigit a alumnes que vulguin experimentar per primera vegada el món del teatre i la interpretació. Treballarem per conèixer les diferents tècniques per aprendre i gaudir de les arts escèniques sobre un escenari. Mitjançant la improvització a partir de la paraula, la mímica, la veu i l’expressió de sentiments. Creació de personatges mitjancant les tècniques apreses a classe.

Dissabtes de 10h a 13h
*El 3r dissabte de cada mes, de novembre a juny (8 sessions de 3 hores)

Óscar Boix

Pagament únic: 240€
Pagament trimestral: 265€ (90€ novembre, 90€ gener i 85€ abril)
Pagament x sessions: 36€/sessió

Nivel inicial

Curs bàsic dirigit a alumnes/as que vulguin endinsar-se en el món de la intepretació teatral.

12 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció

Contenidos

1a part: a partir d’exercicis de desinhibició farem un viatge per diferents tècniques que utilitzem per aprendre a estar tranquils en un escenari. Utilització d’exercicis grupals.

2a part: Veu i cos. Jocs i exercicis per descobrir com podem treballar la nostra veu i el nostre cos artísticament i també a nivell personal.

– La por escènica: aprendre a parlar en públic i guanyar tranquil·litat.
– Improvisació personal i grupal
– Gestualització: recursos per expressar emocions i intencions.
– Coneixement i util.lització de l’espai escènic.
– Veu: to, projecció i vocalització.
– Creació de recursos propis per actuar.
– Memòria: tècniques per aprendre a memoritzar.

1. Novembre: Improvisacions a partir del moviment. Exercicis de desinhibició per treballar bloquejos i inseguretats.

2. Desembre: Exercicis de veu teatral. Coneixement de l’espai teatral mitjançant improvisacions.

3. Gener: Confiança a l’escenari. Tècniques actorals per treballar la confiança i guanyar en seguretat.

4. Febrer: Registres teatrals. Treball a partir de personatges tipificats i aprofundirem en ells a partir d’improvisacions.

5. Març: Creació de personatges I – Tecniques i exercicis

6. Abril: Creació de personatges II – Noves tecniques per a la Creació.

7. Maig: Creació d’escenes. El conflicte teatral.

8. Juny: Exercicis teatrals per consolidar les tècniques emprades i apreses.

ÓSCAR BOIX

DSC_0012-1-e1512668867493-blackwhite

Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plaga de Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones iVerónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius.