MUNTATGE TEATRAL

Curs de teatre dirigit a alumnes amb una base sòlida en interpretació teatral que vulguin aprofundir i consolidar la seva formació com a actors / actrius de teatre. El principal objectiu de el curs consisteix en el muntatge i posada en escena d’una obra de teatre, que serà mostrada i representada a el públic a final de curs.

El recorregut d’Interpretació Teatral d’Actua!Adults comprèn dos cursos semestrals: INICIACIÓ AL TEATRE seguit de CREACIÓ TEATRAL i, finalment, el curs de nivell més avançat MUNTATGE TEATRAL.

Duració: novembre – juny

Horari: dilluns, de 19.30h a 21.30h

Nivell avançat

Dirigit a alumnes/as amb una base sòlida en interpretació teatral.

Anabel Riquelme

Consulta el preu aquí.

10 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts
 • En el primer trimestre del curs es realitzarà un treball preparatori, en el qual, a partir d’una sèrie d’exercicis, improvisacions teatrals i associacions lliures d’idees, es treballaran i potenciaran els recursos expressius de l’alumne / a, els seus registres interpretatius, i la seva energia i capacitat creativa. Aquest procés d’entrenament ha d’incloure, al seu torn, un treball de llenguatge corporal, expressió sensorial i de connexió emocional, amb el qual l’alumne podrà desenvolupar el seu sentit de veritat i transmetre emocions de forma orgànica. Se li dotarà de totes les eines escèniques i de totes les tècniques actorals (veu, cos) per a poder construir personatges coherents i creïbles.Posteriorment, la resta de el curs de teatre estarà destinat, exclusivament, al muntatge d’una obra de teatre, en la qual s’aplicaran i incorporaran integralment tots els elements de el “joc escènic”. En el procés de creació de Muntatge Teatral es treballaran els següents aspectes:Sobre el Text:
  – Definició i estudi d’un Context (artístic, social, històric).
  – Comprensió i anàlisi detallada delText. Unitats i Subunitats.
  – Definició del Conflicte Dramàtic.
  – Recerca dels diferents sentits i intencions de el text (subtextos).Sobre el Personatge:
  – Tipologia i construcció dels diferents personatges de l’obra.
  – Construcció interna de el personatge (el seu caracterologia) i construcció externa (la seva caracterització).
  – Objectius de el personatge. Objectius i Superobjetivos.
  – Evolució dins de l’escena. Arc de el personatge.
  – Relació entre els personatges.Sobre la Posada en escena:
  – Aplicació de tots els continguts prèviament treballats.
  – Intencionalitat i justificació de les accions físiques. Què faig? Per què ho faig? Com ho faig?
  – Resposta als estímuls. Acció / Reacció.
  – El tempo i el Ritme escènics.
  – Les pauses i els silencis. Saber escoltar.
  – Utilització de l’espai. Presència escènica.
  – Adaptació amb els companys / es d’escena.
  Al final del 3r trimestre, l’obra de teatre treballada serà mostrada i representada davant el públic en un teatre de Barcelona.

Anabel Riquelme

Anabel_Riquelme--blackwhite

Actriu, dramaturga, directora i coach de creació.
Diplomatura en art dramatic. Es va especialitzar en els procesos de creació escènica a amb el Poder de la vulnerabilitat amb Crecimiento Teatral. Ha participat com actriu en diferents montatges teatrals, La cola del paro, Femme (y no) Fatale, Me gusta, [Des]Encuentros (actualment en cartell en el Teatreneu) i Alma (en procès) de creació propia.
Es va formar amb mestres com la Blanca Portillo en el seminari El poder de la palabra, el Carmelo Gómez en La técnica del verso, el Javier Galitó-Cava en el programa de técnica Meisner, la Gracia Querejeta en aprofundir davant la cámara, l’Iván Morales en el seminari de Creació escènica grupal i l’Alejandra Jiménez-Cascón en la dramaturgia a través del actor en escena. En teatre ha dirigit l’obra Adulteros de Woody Allen i La cola del paro amb la cia. Strangers. Actriu en més de 20 montatges teatrals i es part de la cia. Antigua i Barbuda arquitectura de fira. En cinema es actriu en La visita dirigit per el Javier Garcia, 016 amb 3 premis i 5 seleccions nacionals, ¡Ni de coña! Com actriu i guionista dirigit per l’Albert Brescó, va participar en la sèrie de televisió Piezas dirigit pel Pol Mallafré (Mockudramas). L’últim treball en el curtmetratge Estaba Cantado va obtenir 4 premis i 46 nominacions internacionals.
Docent en investigació del personatge, iniciació al teatre i acompanyament en procesos de creació col.lectius i individuals.