INICIACIÓ CAMERA

Aquest curs consisteix en una formació breu i concentrada per actors/actrius, comunicadors/es, i per a tot aquell que estigui interessat a adquirir naturalitat i credibilitat davant una càmera, i adquirir les eines principals de la interpretació audiovisual, ja sigui a través del cinema , de la publicitat, o en qualsevol altre àmbit en el qual comunicar de forma eficaç sigui imprescindible (conferències, xerrades públiques, etc.).

 

INICIACIÓ CAMERA és un recopilatori dels exercicis més bàsics i essencials que conté aquesta formació en interpretació davant la càmera, i té com a objectiu que l’alumne/a adquireixi les principals nocions de la comunicació i interpretació en l’àmbit audiovisual, que prengui consciència del que ens passa quan ens posen una càmera davant i que descobreixi , mitjançant exercicis específics, com recuperar la naturalitat i autenticitat pròpies i potenciar aquestes qualitats perquè li siguin favorables a l’hora de comunicar-se.

 

Dissabtes de 10h a 13h
*El 3r dissabte de cada mes, de novembre a juny (8 sessions de 3 hores)

Nivell inicial

Dirigit a tots/es aquells/es que vulguin adquirir les eines principals per aprendre a comunicar a través de la interpretació audiovisual.

Nuria Abad

Pagament únic: 240€
Pagament trimestral: 265€ (90€ novembre, 90€ gener i 85€ abril)
Pagament x sessions: 36€/sessió

8 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts

Treballarem l’actuació sempre des de nosaltres mateixos, des d’allò que ens fa únics/es. Els exercicis i improvisacions estan dissenyats per a la presa de consciència del nostre llenguatge comunicatiu, la incorporació d’eines tècniques on recolzar-nos, la millora de la percepció, la precisió en l’expressió de les diferents emocions, i per a potenciar la intencionalitat en l’acte comunicatiu.

 

  • Neutralitat i desinhibició davant la càmera
  • Gestualitat i manerismes propis
  • La mirada
  • l’escolta
  • L’emoció davant la càmera
  • El monòleg

1. Novembre: Conèixer-me davant de la càmera. Descobrir la pròpia expressivitat.

2. Desembre: Monòleg. La situació i la imaginació de l’actor.

3. Gener: Tècnica. El “raccord”. La mirada.

4. Febrer: Analizant l’escena I. Informació que l’actor necessita per viure l’escena.

5. Març: Analitzant l’escena II. Marques.

6. Abril: Emocions davant la càmera.

7. Maig: Treball d’escenes dramàtiques.

8. Juny: Treball d’escenes còmiques.

Nuria Abad

Nuria Abad
Actriu, directora i coach d’actors, dramaturga i terapeuta en PNL. Formada en Interpretació en una escola de presitgi i en Dramatúrgia i Cinematografia, prossegueix la seva formació amb altres professionals com Consol Trujillo. Ha treballat com a assistent de Direcció amb la Cia Golden Hat. Directora de muntatges entre els quals destaquen L’Efecte ForerUna nit al Woody’s, Mots encreuats d’amo, L’habitació fosca, FriendsEl MausoleuDeu NegretsAcció de Gràcies i Connectats (aquestes dues últimes amb dramatúrgia pròpia). Properament estrenarà el seu últim text teatral El vot femení. Actualment exerceix com a professora d’Interpretació davant de la càmera de les seccions de menors (A! Teens, Cinema Grans), adults (A! Tardes, Acting Camera i Acting Cinema) i professional (A! Pro, Diplomatura en Interpretació Professional per a Teatre, cinema i TV) i com a coach d’actors/actrius professionals de cinema i televisió, entre els quals destaca el seu últim treball amb actors com Milo Taboada per a la sèrie Fariña. A més, també exerceix de terapeuta; és especialista en Bioneuroemoción pel Enric Corbera Institute i Practitioner en PNL per l’Institut Integratiu Barcelona.