INICIACIÓ AL TEATRE

Aquest curs consisteix en una formació fonamental, bàsica i essencial per a tots aquells que vulguin endinsar-se al món teatral. Tractarem les tècniques bàsiques que tot actor de teatre necessita saber, mitjançant abundants exercicis pràctics, a través d’improvisacions, monòlegs i escenes. D’aquesta manera, l’alumne progressivament anirà descobrint i interioritzant les tècniques essencials per a una bona interpretació teatral.

Modalitat Semestral

GRUP 1 (matí): octubre a febrer. Divendres de 10h a 12h
GRUP 1 (tarda): octubre a febrer. Dijous de 19.30h a 21.30h
GRUP 2 (matí): febrer a juny. Divendres de 10h a 12h
GRUP 2 (tarda): febrer a juny. Dijous de 19.30h a 21.30h

Grup matins: Pau Sastre
Grup tardes: Oriol Castro

Consulta el preu aquí

Nivell inicial

Curs bàsic dirigit a alumnes/as que vulguin endinsar-se en el món de la intepretació teatral.

12 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Continguts

  • Desinhibició; tècniques que ens serviran per alliberar el cos, les emocions i a perdre la vergonya.
  • La improvisació individual i grupal.
  • Veu; coneixement, to, direcció focal i control.
  • La pausa; concepte clau per al llenguatge teatral.
  • Mimicologia; eines per guanyar seguretat sobre l’escenari.
  • Creació d’un personatge; pautes bàsiques per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • Prendre consciència; reconèixer l’espai teatral i tenir en compte el públic.

 

Al final del 3r trimestre realitzarem un petit muntatge teatral obert al públic on es veuran plasmades les tècniques utilitzades. La gravació d’aquest muntatge estarà disponible per als alumnes un cop finalitzat el curs.

Oriol Castro

Oriol Castro-Herero
Actor, guionista i professor d’interpretació en anglès. Des que era adolescent s’ha format en interpretació, mentre més tard cursava el grau d’Estudis Anglesos a la UB i un màster en Guió de Ficció a l’ECIB. El seu entrenament actoral inclou formació dramàtica a l’escola Eòlia, així com cursos amb Mel Churcher, Luci Lenox i Boyan Ivic. Ha combinat el seu aprenentatge interpretatiu amb altres feines, com la de professor d’anglès. També ha treballat dins l’equip de comunicació de projectes del Parlament Europeu, i com a realitzador de diversos spots de disseminació per l’EIT Health. Entre la seva trajectòria artística, ha estat co-director i actor del grup de teatre de la UB, i ha actuat en diferents projectes teatrals estrenats al Sant Andreu Teatre o a La Seca Espai Brossa, així com a diversos curts i videoclips. El 2017, va escriure, dirigir i protagonitzar la seva primera pel•lícula de baix pressupost “Minnesota”, que va seguir el 2019 amb “ring of a man called sheshonq”, actualment en postproducció.

Pau Sastre

Pau Sastre

Actor i professor d’Interpretació. Llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona (des de 2005) i al programa Tècnica Meisner des de 2008 amb Javier Galitó- Cava Interpretació amb Montse Esteve (2000) Interpretació amb Montse Esteve (2000). Workshops: Biomecànica Teatral amb Nikolaj Karpov i M. Smaevich; Grotowsky amb Sigmund Molick, deixeble de Grotowsky; Presència actoral amb Isabel Úbeda, de l’Odin Théâtre; Tribuana –ment, cos, veu- amb Tapa Sudana, assistent de Peter Brook; Dramatúrgia de l’espai amb Moreno Bernard. Màster en Coaching Executiu i Personal, Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama i formació en Mindfulness, PNL i Psicologia.

En els 15 anys de carrera d’actor professional ha actuat en teatres com el Romea, la Beckett, el TNC, la Biblioteca de Catalunya o el Lliure, entre molts d’altres. També ha fet televisió, apareixent en sèries com La Riera, Kubala Moreno i Manchón, Golobica TV, Comptes o Malsons SL. Disposa d’una àmplia trajectòria com a docent, professió que ha compaginat amb la d’actor des dels seus inicis, especialment en l’aprenentatge de tècniques d’interpretació, i el treball d’escenes i de text. Pots consultar el seu CV complert a  www.pausastreactor.com.