TALLER DE DRAMATÚRGIA

Com es passa de la idea al text de ficció?

Dissabtes de 10h a 13h
*El 3r dissabte de cada mes, de novembre a juny (8 sessions de 3 hores)

Rubén Pérez

Pagament únic: 240€
Pagament trimestral: 265€ (90€ novembre, 90€ gener i 85€ abril)
Pagament x sessions: 36€/sessió

Descripció del curs

Aquest intensiu proposa realitzar una aproximació a la dramatúrgia oferint eines teòriques i pràctiques per encarar els processos d’escriptura escènica.

Aprofundirem en les diferents eines que conformen el fet dramatúrgic i explorarem diverses maneres d’abordar l’escriptura de textos dramàtics. També plantejarem metodologies per desenvolupar de manera pràctica fonaments tècnics, habilitats d’anàlisi i de reflexió i tractarem elements bàsics de l’escena i el personatge, com ara l’espai, el temps i l’acció.

Curs adreçat a totes aquelles persones que tinguin interès en la dramatúrgia i l’escriptura escènica a i vulguin introduir-se en la matèria.

Continguts

Unitat 1: Introducció a les funcions de la dramatúrgia, el dramaturg i el dramaturgista.. Conceptualització dels diversos elements que conformen la dramatúrgica i posada en pràctica dins la dinàmica de treball.

Unitat 2: La convenció teatral, tipologia de convencions i concepte de versemblança.

Unitat 3, 4: Espai, temps i acció.

Unitat 5: Història, trama, personatges, conflicte i peripècia. Suspens i urgència.

Unitat 6: Esquema actancial, personatge i caracterització. Tipologies, graus de realitat i rols de les presències escèniques.

Unitat 7 i 8: Acotacions i didascàlies. Praxis de les eines desplegades.

Rubén Pérez

IMG_2507-1-blackwhite

Graduat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, anteriorment s’havia format en Interpretació al Col•legi de Teatre de Barcelona. També es va postgraduat en Actuació amb la companyia La Perla 29 i ha realitzat diferents cursos i tallers al llarg de la seva trajectòria.
Va debutar com a professional amb la companyia Males Companyies amb l’espectacle En Alta Mar sota la direcció d’Alberto Diaz i amb La Perla 29 a l’espectacle Tonio, el poeta, dirigit per Oriol Broggi.
També ha participat com a actor als projectes es La tempesta i Heroïs, dirigides per Marc Angelet; La visita de la vella dama, O ya no entiendo lo que està pasando o ya no pasa lo que estabaentendiendo al Festival TNT, les dues dirigides per Jorge Picó; i als projectes Com si mitja taronja gegant se m’estigués pixant a sobre i La festa de les cadires, dirigides per Roger Torns. Va continuar treballant durant set anys a la companyia Teatre del Repartidor participant en els espectacles Bodas de sangre, La dama boba, Fuenteovejuna, La celestina, El lazarillo de Tormes, dirigits per Pepa Calvo.
També va participar com a actor protagonista a la pel•lícula PaleFace (Rostre Pàl•lid), sota la direcció d’Arnau Segarra Braunstein, produïda per Les Films d’Ottokar.
L’any 2018 va passar a formar part de la companyia Els Joglars, iniciant la seva trajectòria a la companyia amb l’espectacle SeñorRuiseñor, dirigit de Ramón Fontserè, espectacle coproduït pel Centro Dramático Nacional (CDN) i el Teatro Calderón de Valladolid que va girar pel circuit nacional durant fins a finals del 2021 i fent temporada als Teatros del Canal.
Com a autor, ha desenvolupat els projectes La Costa, Contraindicaciones para no echar a perder una lechuga iceberg, En Europa siemprellueve; i, com a director hi destaquen els projectes YesBut So Whatde David Mamet i SieteSegundosde Falk Richter (In GodWe Trust), Sala Mirador, Madrid, 2022.
Pel que fa a la seva carrera com a pedagog, ha participat des del 2010 en les iniciatives dels projectes Lazzigags, El Corifeu, Ludoteca PELL i al Patronat de Cornellà.

A Actua!Studio és professora de l’assignatura FOL (Formació i Orientació Laboral)