TEATRE PRE-JUVENIL

Teatre Pre-Juvenil és un curs de teatre per a joves dirigit a alumnes de 10 a 13 anys, amb poca o cap experiència prèvia, que vulguin entrar en contacte amb la Interpretació, des dels aspectes fonamentals de la interpretació teatral, passant per l’actuació davant la càmera i acabant amb un muntatge teatral.

Periode: d’octubre a juny

Dimarts, de 17.30h a 19.30h
Divendres, de 18h a 20h

Oriol Castro

Oscar Boix

Consulta’ns el preu  aquí

Continguts

  • La mirada; direcció i control d’un dels recursos més potents de què disposa un actor davant la càmera.
  • Gestos i llenguatge no verbal; recursos per expressar emocions i intencions.
  • Creació d’un personatge; pautes i eines per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • L’espai; ocupar i moure’s per l’escenari. Consciència del públic.
  • Veu; el to, la projecció, vocalització, seguretat en parlar, jugar amb diferents veus.
  • L’escolta; estar atents a què sorgeix en escena, a què ens dóna el company, a què ens demana la situació.
  • Improvisació; viure una escena concreta dins d’un personatge ja creat i respondre a allò que passa de la manera en què ho faria el personatge.

Metodologia

Durant el 1r trimestre treballarem a través de jocs teatrals i d’expressió corporal. Perdrem la por al ridícul i guanyarem confiança en nosaltres mateixos.

Durant el 2n trimestre farem les nostres primeres passes en la interpretació davant la càmera. Treballarem en la creació d’escenes i les gravarem a classe.

A partir del 2n trimestre seguirem amb la creació de personatges i escenes, a partir de diferents jocs i improvisacions, fins crear una petita peça teatral.

Al final del 1r trimestre organitzarem mostres obertes on visualitzarem les gravacions fetes a classe. Al final del 3r trimestre els alumnes realitzaran l’obra de fi de curs a una sala de teatre.

Oriol Castro

Oriol Castro-Herero

Actor, guionista i professor d’interpretació en anglès. Des que era adolescent s’ha format en Interpretació, mentre més tard cursava el grau d’Estudis Anglesos a la UB i un màster en Guió de Ficció a l’ECIB. El seu entrenament actoral inclou formació dramàtica a l’escola Eòlia, així com cursos amb Mel Churcher, Luci Lenox i Boyan Ivic. Ha combinat el seu aprenentatge interpretatiu amb altres feines, com la de professor d’anglès. També ha treballat dins l’equip de comunicació de projectes del Parlament Europeu, i com a realitzador de diversos spots de disseminació per l’EIT Health. Entre la seva trajectòria artística, ha estat co-director i actor del grup de teatre de la UB, i ha actuat en diferents projectes teatrals estrenats al Sant Andreu Teatre o a La Seca Espai Brossa, així com a diversos curts i videoclips. El 2017, va escriure, dirigir i protagonitzar la seva primera pel•lícula de baix pressupost “Minnesota”, que va seguir el 2019 amb “Ring of a man called sheshonq”, actualment en postproducció

Oscar Boix

Oscar Boix

Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plaga de Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones iVerónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius.