TEATRE JUVENIL

Teatre Juvenil és un curs de teatre per a joves dirigit a alumnes de 14 a 17 anys que vulguin rebre una formació actoral exhaustiva, passant per les tècniques més importants de la interpretació teatral i iniciant-se en interpretació davant la càmera.

Periode: d’octubre a juny

Horari:

TEATRE JUVENIL 1: Dimarts, de 17.30h a 19.30h

TEATRE JUVENIL 2: Divendres, de 18h a 20h

Laura Porta

Consulta el preu aquí

Continguts

  • Tractarem els principals conceptes teòrics que tot actor/actriu necessita saber, i els combinarem amb abundants exercicis pràctics, des de llenguatge no verbal, fins a improvisacions, monòlegs i escenes.
  • La mirada; adreça i control d’un dels recursos més potents que disposa un actor/actriu davant la càmera.
  • Gestos i llenguatge no verbal; recursos per expressar emocions i intencions.
  • Creació d’un personatge; pautes i eines per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • L’espai; ocupar i moure’s per l’escenari. Consciència del públic.
  • Veu; el to, la projecció, vocalització, seguretat en parlar, jugar amb diferents veus.
  • L’escolta; estar atents al que sorgeix en escena, al que ens dóna el company, al que ens demana la situació.
  • Improvisació teatral; viure una escena concreta dins d’un personatge ja creat i respondre al que ocorre de la manera en què ho faria el personatge.

Metodologia

Durant el 1r trimestre treballarem la interpretació cinematogràfica i les tècniques d’actuació davant la càmera.

Durant el 2n i 3r trimestre treballarem l’actuació teatral a través d’improvisacions i escenes, i aprendrem a posar-nos dins la pell d’un personatge i a escoltar i interactuar amb els nostres companys/es de forma natural i realista.

Aprofundirem en tots els personatges i els textos creats fins a trobar la veritat en cada actuació, sempre conscients que l’objectiu és transmetre al nostre públic.

Al final del 1r trimestre organitzarem mostres obertes a l’escola on projectarem les escenes treballades a classe.

Al final del 3r trimestre organitzarem mostres obertes en una sala de teatre on els alumnes realitzaran l’obra de finalització de curs.

Laura Porta

Laura Porta

Actriu i professora d’Interpretació. Graduada en Comunicació Audiovisual (Universiat Autònoma de Barcelona) i en Interpretació (Col·legi de Teatre), complementa la seva formació amb docents com Llàtzer García, Ferran Utzet, Iván Morales o José Sanchís Sinisterra. Crea la cia. La Virtuosa, guanyadora del Premi Popular de la Mostra de Teatre de Barcelona, amb “Catalunya triomfant o el rellotge sense agulles” (2015). Desde 2016 participa com actriu i dramaturga en el laboratori de creació escènica Peripècies, liderat per Sergi Belbel a la Sala Beckett, i amb el que ha estrenat “Fantasmes”(2017), “IF-FI”(2018) i “Por”(2019). En teatre l’hem pogut veure també a “Llançament” , “3 Lo(r)cas” o “Gusstafson R60”. Recentment ha aparegut a la serie “Les de l’hòquei” (TV3) i protagonitzat la sitcom “Bany compartit” (TVE). A l’Escola és professora del curs Interpretació Grans de la secció Actua! Joves.