CINEMA PRE-JUVENIL

Aquest curs de cinema pre-juvenil va dirigit a alumnes/as de 10 a 13 anys que vulguin rebre una formació actoral focalitzada en l’Interpretació davant la càmera.

Periode: octubre-juny

Horari:
Cinema Pre-Juvenil 1: Dimecres, de 17.30h a 19.30h
Cinema Pre-Juvenil 2: Dijous, de 17.30h a 19.30h

Yone Martí
Oriol Castro

Consulta’ns el preu a aquí

Continguts

  • La mirada; direcció i control d’un dels recursos més potents amb què disposa un actor/actriu davant la càmera.
  • Tipus de pla; tipus d’interpretació segons el pla.
  • Continuitat; mantenir intenció i energia d’un pla a un altre. Tècniques i exercicis.
  • Creació d’un personatge; pautes bàsiques per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • Menys és més; el to de veu, la gesticulació i l’expressivitat en mode cinema.
  • L’escolta; estar atents al que sorgeix en escena, a què ens dóna el company, a què ens demana la situació.
  • Improvisació; viure una escena concreta dins d’un personatge ja creat i respondre al que ocorre de la manera en què ho faria el personatge.

Metodologia

Durant el 1r trimestre treballarem a través del llenguatge no verbal i de monòlegs, per aconseguir un treball més personalitzat amb cada alumne/a, i superar de forma individualitzada els primers obstacles que es presenten quan ens posem davant d’una càmera.

A partir del 2n trimestre treballarem a través d’escenes i aprendrem a endinsar-nos en un personatge i a escoltar i interactuar amb els nostres companys/es de forma natural.

Al final del 1r i el 3r trimestre organitzarem mostres obertes on projectarem els enregistraments fets a classe. Tot el material audiovisual estarà disponible per als alumnes després de les mostres.

Yone Martí

yone-marti-blackwhite

Actriu formada en interpretació professional per a teatre, cinema i TV, ha participat com a actriu en diferents curtmetratges, vídeo-art i vídeo-performance per a diferents festivals o exposicions com Sitges Terrorific Film Fest o Videoarte a la fresca. També a format part de diferents performances internacionals amb col·lectius artístics com LeVirage o The Imagynary Beings, teatre gestual dirigit per Mai Rojas. A Actua! studio és professora del grup de Petits i Joves d’Actua! Joves, Stages i Casals d’Estiu, així com cursos intensius d’interpretació davant la càmera, que porta impartint des d’els inicis de creació de l’Escola.

Oriol Castro

Oriol Castro-Herero

Actor, guionista i professor d’interpretació en anglès. Des que era adolescent s’ha format en Interpretació, mentre més tard cursava el grau d’Estudis Anglesos a la UB i un màster en Guió de Ficció a l’ECIB. El seu entrenament actoral inclou formació dramàtica a l’escola Eòlia, així com cursos amb Mel Churcher, Luci Lenox i Boyan Ivic. Ha combinat el seu aprenentatge interpretatiu amb altres feines, com la de professor d’anglès. També ha treballat dins l’equip de comunicació de projectes del Parlament Europeu, i com a realitzador de diversos spots de disseminació per l’EIT Health. Entre la seva trajectòria artística, ha estat co-director i actor del grup de teatre de la UB, i ha actuat en diferents projectes teatrals estrenats al Sant Andreu Teatre o a La Seca Espai Brossa, així com a diversos curts i videoclips. El 2017, va escriure, dirigir i protagonitzar la seva primera pel•lícula de baix pressupost “Minnesota”, que va seguir el 2019 amb “Ring of a man called sheshonq”, actualment en postproducció