CINEMA JUVENIL

Aquest curs de cinema per a joves va dirigit a alumnes/as de 14 a 17 anys que vulguin aprofundir i reforçar la seva formació actoral en interpretació davant la càmera.

Periode: D’octubre a juny

Dimarts de 17.30h a 19.30h
Dijous de 17.30h a 19.30h

Oriol Castro

Consulta el preu aquí

Continguts

  • Gestos i llenguatge no verbal; recursos per expressar emocions i intencions.
  • Creació d’un personatge; pautes i eines per ficar-se en un paper determinat, per entendre la realitat del personatge.
  • L’espai; ocupar i moure`s dins l’escenari. Consciència del públic.
  • Veu; el to, la projecció, vocalització, seguretat a l’hora de parlar, jugar amb veus diferents.
  • La mirada; direcció i control d’un dels recursos més potents de què disposa un actor davant la càmera.
  • L’escolta; estar atents al que passa a escena, a què ens dóna el company, a què ens demana la situació.
  • Improvisació; viure una escena concreta dins d’un personatge ja creat i respondre a què succeeix de la manera en què ho faria el personatge.

Metodologia

Durant el 1r trimestre treballarem monòlegs, i aprendrem a posar-nos dins la pell d’un personatge i a escoltar i interactuar amb els nostres companys/es de manera natural i realista.

Durant el 2n i 3r trimestre treballarem l’actuació cinematogràfica i aplicarem les tècniques de càmera al treball realitzat.

Al final del 1r i 3r trimestre organitzarem mostres obertes on projectarem les escenes treballades a classe. El material audiovisual filmat durant el 2n i 3r trimestre estarà disponible per als alumnes un cop finalitzat el curs.

Oriol Castro

Oriol Castro-Herero

Actor, guionista i professor d’interpretació en anglès. Des que era adolescent s’ha format en Interpretació, mentre més tard cursava el grau d’Estudis Anglesos a la UB i un màster en Guió de Ficció a l’ECIB. El seu entrenament actoral inclou formació dramàtica a l’escola Eòlia, així com cursos amb Mel Churcher, Luci Lenox i Boyan Ivic. Ha combinat el seu aprenentatge interpretatiu amb altres feines, com la de professor d’anglès. També ha treballat dins l’equip de comunicació de projectes del Parlament Europeu, i com a realitzador de diversos spots de disseminació per l’EIT Health. Entre la seva trajectòria artística, ha estat co-director i actor del grup de teatre de la UB, i ha actuat en diferents projectes teatrals estrenats al Sant Andreu Teatre o a La Seca Espai Brossa, així com a diversos curts i videoclips. El 2017, va escriure, dirigir i protagonitzar la seva primera pel•lícula de baix pressupost “Minnesota”, que va seguir el 2019 amb “ring of a man called sheshonq”, actualment en postproducció