De la lectura al rodatge: curs intensiu d’interpretació davant la càmera

Curs dirigit a aquells/es alumnes/es que han realitzat algun dels nostres cursos d’interpretació davant la càmera, o amb una formació prèvia equivalent, que vulguin obtenir escenes de qualitat per al seu videobook, o bé aprofundir i seguir treballant les seves capacitats interpretatives a nivell cinematogràfic i rodar UNA ESCENA interpretant un personatge fet a mida.

Nivell mig

De l’1 a l’11 de juliol
De dilluns a dijous, de 16:30h a 20:30h
Rodatge: 11 de juliol, de 16h a 22h

Xavier Pàmies

430€
387€ abans de l’1 de juny (10% descompte)

8 places

Les places s’assignaran per a ordre d’inscripció.

Objectius

Durant el curs RODA UNA ESCENA aprofundim en l’escolta, la veritatl’aquí i l’ara, per tal que les actuacions siguin sempre el més reals possible, i des de l’essència de cada actriu/actor.
Potenciem els recursos naturals i únics que cada alumne/a té davant la càmera, buscant la màxima expressivitat i l’optimització i gestió del llenguatge verbal i no verbal perquè l’actuació a nivell cinematogràfic sigui precisa, eficaç, i adaptada en cada cas a les condicions del set de rodatge.

Treiem el màxim partit dels personatges creats i perfeccionem la tècnica, el raccord, la continuïtat entre plans, la incorporació de les marques mantenint la naturalitat, i entrenem la concentració i gestió dels recursos per augmentar la capacitat de donar el millor de nosaltres mateixos/es a cada escena.

El procés de creació de les escenes comença a partir d’exercicis d’escolta, de connexió amb les pròpies emocions i d’improvisacions sota pautes molt concretes, per tal d’arribar a actuacions genuïnes i pròpies de cada actriu/actor, afavorint els trets característics diferencials de cada persona. Les escenes, un cop editades, s’entregaran als alumnes.

Si l’alumne/a ho desitja, podrà encarregar a l’escola l’edició del seu videobook tot recopil·lant el material del curs amb el seu material audiovisual anterior, sempre que el material aportat tingui una qualitat adequada de so i d’imatge. Aquesta edició tindrà un cost addicional.

Continguts

  • Set de rodatge; aspectes tècnics
  • Escena entre dos personatges; investigació
  • Anàlisi de text
  • La comèdia; ritme, gag, pausa, sentiments versus emocions
  • El drama; sentit de veritat, profunditat
  • Improvisacions i creació de personatges i situacions
  • Rodatge professional (fora d’horari lectiu)

Xavier Pàmies

Xavier Pamies20180314_Grandes0011

Actor, director, productor i docent. Graduat en Investigació Privada per la UB i format en Art Dramàtic a l’Estudi Nancy Tuñón i en Dansa a les escoles Àrea i Tragantdansa. Complementa la seva formació amb Pablo Messiez, Clara Segura, Javier Daulte, Christophe Marchand, Tomeu Vergés, Jordi Casanovas, Daniela De Vecchi, Mauro Barahona i Anna Hierro, entre d’altres, i en dramatúrgia, amb Victoria Szpunberg i Jordi Prat a l’Obrador de la Sala Beckett. És autor i director de les peces, Uno de los grandes i En John i la caixa de música. Cofundador de La Trama Produccions, on realitza tasques de creació, producció, direcció i comunicació des del 2011.

En televisió, destacar els seus treballs a L’enigma VerdaguerJo, el desconegutCentro medico, Tu i jo i tots els animals del boscUna flama al cor, el molt premiat Por la mañana i a les sèries La RieraInfidelsLa Via Augusta i El cor de la ciutat. En cinema i ficció, destacar els seus darrers treballs a Paraíso (Movistar), Hache i El Inocente (Netflix), als films Vulcania, de José Skaf, Messi, d’Alex de la Iglesia, Tú y yo, de Kike Maíllo, i properament Un novio para mi madre de Laura Mañá (Amazon), així com la participació en nombrosos curtmetratges, destacant el molt premiat El andar del borracho de Pol Armengol.

En teatre i dansa, ha treballat al costat de Marc Rosich, Carles Mallol, Antonio Calvo, Marc Angelet, Daniela De Vecchi (LAminimAL), Roger Ribó (Espai en construcció), Loredana Volpe, Sergi Belbel, Mauro Barahona i Anna Hierro, entre d’altres. Recentment a Vernissatge, de Václav Havel amb direcció de Marilia Samper i ASAP de Marc Rosich. Forma part de la Cia. La Salamandra, participant a Ànsia, de Sarah Kane, com a actor i assistent. Ha treballat en la direcció de 28 diesAmores minúsculos al Club CapitolHamlet_Segismundo (moviment), i co-dirigit El nino, d’Irene Petra Zani (Residència Premi Born 2020).