CREACIÓ TEATRAL

Aquest curs va dirigit a alumnes que vulguin aprofundir i reforçar la seva formació com a actors/actrius de teatre i participar en la creació i representació d’un muntatge obert al públic.

Aprofundirem en la creació teatral a través d’improvisacions, exercicis, treball de text i en la pràctica de tots els recursos de què disposa l’actor/actriu per orquestrar una escena a través de personatges rodons.

El recorregut d’interpretació teatral d’Actua!Studio comprèn tres cursos anuals: INICIACIÓ AL TEATRE seguit de CREACIÓ TEATRAL i, per últim, el curs de teatre de nivell més avançat MUNTATGE TEATRAL.

D’octubre a febrer, dimarts de 19.30h a 21.30h
De febrer a juny, dimarts de 19.30h a 21.30h

Nivell mitjà/avançat

Dirigit a alumnes/as amb una base prèvia en interpretació teatral.

Òscar Boix

Consulta el preu aquí.

12 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts

  • A la primera part de el curs de teatre, a través de múltiples exercicis, improvisacions (individuals i grupals) i associacions lliures d’idees, es potenciaran els recursos expressius i els registres interpretatius de l’alumne / a. La creativitat com a motor de l’expressió i com a eina principal del treball escènic.Es treballaran la desinhibició, la imaginació, l’atenció, la concentració, l’observació, l’espontaneïtat; així com l’expressió sensorial, els mecanismes de l’energia creativa, el llenguatge gestual i corporal i tots els elements que conformen el joc escènic.
  • Posteriorment, es realitzarà una primera aproximació a la Creació d’un personatge, en el qual s’aplicaran tots els elements prèviament treballats, i s’incorporaran integralment totes les eines actorals (veu, cos, dicció).
    Aquest treball inclourà l’anàlisi i comprensió de el personatge, la seva construcció interna (els seus antecedents, el seu passat), la seva construcció externa (la seva caracterització), la definició dels seus objectius i la seva evolució dins de l’escena (arc del personatge).
  • La segona meitat de el curs es dedicarà, exclusivament, a la Preparació i a l’Treball d’Escenes teatrals (Drama i Comèdia). S’iniciarà amb una comprensió i una anàlisi detallada dels Textos de les Escenes a treballar: estructura de el guió, definició de l’conflicte dramàtic, recerca dels diferents sentits i intencions de el text (subtextos), i definició dels objectius (i super-objectius ) dels diferents personatges.
    Finalment, es treballarà exhaustivament la posada en escena dels diversos textos (dramàtics i còmics), amb l’objectiu final de ser mostrats a el públic a final de curs.

Al final del 3r trimestre organitzarem la mostra oberta al públic en una sala teatral de Barcelona. L’enregistrament estarà disponible per als/les alumnes/as un cop finalitzat el curs.

ÓSCAR BOIX

Oscar Boix

Actor i professor especialitzat en improvisació i desinhibició. Amb àmplia experiència al teatre, va estudiar direcció, escenografia i interpretació. Es especialista en el treball d’alliberament emocional i concretament en la por al ridícul, el pànic escènic i la vergonya. El seu últim treball ha estat el curtmetratge Time lapse, guanyador del Premi Jameson a la Mejor Película de Triple Destilación de la XIV edició de JamesonNotodofilmfest. Ha col·laborat amb Comediants a L’ arbre de la memoria i Dimonis; amb La Cubana: a Un día a l’ Opera” (actor col.laborador). Ha participat a la sèrie El Crack de TV3 (segona temporada) Ha dirigit els següents espectacles infantils amb la companyia Mots de Fusta, amb la Companyia Bate Rosa a ” L’ artesà Dels planetes“, que va quedar finalista Premis Mutis de teatre, secció juvenil. Ha participat com a actor a Clara i Soulman, finalista als Premis del Siges Terror Film Festival. Properament: actor a la película El año de la plaga de Carlos Martín Herrera que s’estrena l’estiu de 2018. També ha participat com a improvisador a Match, dins el festival d’improvisació de Granada. Recentment ha participat com a actor a les següents obres de teatre: Pentateatre Volum 3, Emociones iVerónica. Com a actor-cantant ha participat a Sweeney Todd de la Cía Maisomtots, que va guanyar el Premi Guineueta 2004 a millor espectacle musical. Per últim, també és actor de publicitat, recentmenlt ha participat en anuncis de Wing Italia i Aquarius.