ACTING CAMERA

Aquest curs consisteix en una formació fonamental per a actors/actrius i per a tots aquells que vulguin adquirir les eines principals per aprendre a comunicar a través de la interpretació audiovisual, ja sigui a través de la interpretació cinematogràfica, de la publicitat o en qualsevol altre àmbit on comunicar de forma eficaç sigui imprescindible (conferències, xerrades públiques, etc.).

El recorregut d’interpretació davant la càmera a Actua!Studio comprèn tres cursos: ACTING CAMERA, INTERPRETACIÓ & RODATGE i ACTING CINEMA.

 

Durant el primer nivell, a ACTING CAMERA, l’objectiu és prendre consciència del que ens passa quan ens posen una càmera davant. Aquest és el primer pas per a detectar quan deixem de ser naturals i per recuperar l’autenticitat pròpia que ens convertirà en actors i actrius únics, potenciant el nostre jo més expressiu. Un cop ens hem descobert davant de la càmera, investigarem les diverses emocions i sentiments i com expressar-los davant la càmera, tenint en compte la tècnica d’interpretació cinematogràfica. A través del monòleg i escenes en parelles, incorporem els recursos necessaris per trobar el personatge, el context on es troba, i l’expressió del pensament intern: el subtext.

 

Al final del semestre rodarem les escenes treballades amb equip professional, de manera que l’alumnat acabarà el curs amb material audiovisual per poder presentar a càstings, agències, etc.

 

 

Modalitat Semestral

GRUP 1 (Matí): d’octubre a febrer. Dimecres de 10h a 12h
GRUP 2 (Matí): de febrer a juny. Dimecres de 10h a 12h

GRUP 1 (Tarda): d’octubre a febrer. Dimecres de 19.30h a 21.30h
GRUP 2 (Tarda): de febrer a juny. Dimecres de 19.30h a 21.30h
GRUP 3 (Tarda): de febrer a juny. Dilluns de 19.30h a 21.30h

 

*Es requereix disponibilitat horària més àmplia per al rodatge.

Nivell inicial

Dirigit a tots/es aquells/es que vulguin adquirir les eines principals per aprendre a comunicar a través de la interpretació audiovisual.

Nuria Abad Martínez
Elisabet Assens

Consulta el preu aquí

10 places

Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Continguts

Treballarem tot tipus d’interpretació davant la càmera; des de preparació d’un càsting, fins a presentacions, improvisacions, monòlegs i escenes de diferents
gèneres.

 

  • Neutralitat i desinhibició davant la càmera
  • Gestualitat i manerismes propis
  • La mirada
  • El monòleg davant la càmera
  • l’escolta
  • L’emoció davant la càmera
  • Transicions i recorregut emocional
  • Rodatge d’escenes amb equip professional

Nuria Abad 

Nuria Abad

Actriu, directora i coach d’actors, dramaturga i terapeuta en PNL. Formada en Interpretació en una escola de presitgi i en Dramatúrgia i Cinematografia, prossegueix la seva formació amb altres professionals com Consol Trujillo. Ha treballat com a assistent de Direcció amb la Cia Golden Hat. Directora de muntatges entre els quals destaquen L’Efecte Forer, Una nit al Woody’s, Mots encreuats d’amo, L’habitació fosca, Friends, El Mausoleu, Deu Negrets, Acció de Gràcies i Connectats (aquestes dues últimes amb dramatúrgia pròpia). Properament estrenarà el seu últim text teatral El vot femení. Actualment exerceix com a professora d’Interpretació davant de la càmera de les seccions de menors (A! Teens, Cinema Grans), adults (A! Tardes, Acting Camera i Acting Cinema) i professional (A! Pro, Diplomatura en Interpretació Professional per a Teatre, cinema i TV) i com a coach d’actors/actrius professionals de cinema i televisió, entre els quals destaca el seu últim treball amb actors com Milo Taboada per a la sèrie Fariña. A més, també exerceix de terapeuta; és especialista en Bioneuroemoción pel Enric Corbera Institute i Practitioner en PNL per l’Institut Integratiu Barcelona.

Elisabet Assens

Elisabet Assens

Actriu, docència i càstings. Postgraduada en Projectes Pedagògics i Escènics per l’Institut del Teatre, va iniciar la seva formació com a actriu a l’IT de Vic. Posteriorment es va formar en teatre amb Luana Laubeski, tècnica i entrenament actoral amb Fernando Piernas i Javier Daulte, intepretació per a cinema/TV amb Joaquím Oristrell i Esteve Rovira, CEM (gestió emocional i programació mental) amb Nuria Abad i Huang Danwei, Commedia dell’Arte i màscara amb Felipe Cabezas i Víctor Zegarra, Gestalt amb Mercedes Bolivar, consciència corporal amb Ivan Andrade, entre d’altres. Va estudiar també llenguatge musical i veu al Taller de Músics de Barcelona, i Subtitulació i Doblatge a l’ESCAC-UVic.
Com a actriu, en cine/TV ha protagonitzat el llargmetratge Lo que queda de vida (seleccionat al Festival de Cinema Global de la República Dominicana), curtmetratges com Excemption (nominat a l’Almería Western Film Festival) o Lights (premi al millor curtmetratge al Festival Art With Impact de San Francisco i seleccionat al Filmets Film Festival), i ha participat en sèries com Com si fos ahir (TV3), Los Herederos de la Tierra (Netflix), Postkarten (XTVL) o Emerson (youtube). En teatre va girar durant 3 anys amb la cia. The Golden Hat Theatre Company, i en cartellera ha participat en obres como Baño de DamasDevorah Cabaret ShowLa Edad de la CiruelaAlfredo Sea SessionObservada Deseo.
En càstings de ficció, ha sigut ajudant de Cristina Campos a El Crac (Joel Joan i Hèctor Claramunt), Muse (Jaume Balagueró), Los Herederos de la Tierra (Jordi Frades), i d’Anna Gonzàlez a Bienvenidos a Edén (Netflix), A ciegas (Hermanos Pastor), Alumbramiento (Pau Teixidor), i ha estat directora de càsting dels llargmetratges El Secreto del Corazón (Terenci Coromines) i L’home dels Nassos (Abigail Schaaff).