17 abr. 5 TIPS RÀPIDS PER GRAVAR UN SELF-TAPE

5 TIPS RÀPIDS PER GRAVAR UN SELF-TAPE

Després de gairebé 10 anys treballant com a ajudant de directores de càsting com Cristina Campos o Anna Gonzàlez, i després de dirigir el càsting de la pel·lícula catalana “L’home dels nassos”, la nostra cap d’estudis, Elisabet Assens, ens escriu aquests 5 tips ràpids tot esperant que us ajudin a l’hora de preparar els vostres propers self-tapes:

1. ATENCIÓ A LES INSTRUCCIONS
Sembla obvi, però sovint llegim ràpid i no entenem bé què ens estan demanant. Llegiu a consciència, seguiu les instruccions i envieu els arxius com estigui indicat.

2. PRACTIQUEU LA PRESENTACIÓ
Tant si és un càsting de publicitat o de ficció, abans de començar, estructureu mentalment què voleu dir, escriviu-ho si cal, i penseu com voleu acabar, evitant cares estranyes de “no sé què més dir, ja pots parar de gravar”.

3. PREPAREU BÉ EL TEXT
Memoritzeu-lo fins que surti sense haver de pensar, per centrar-vos en la interpretació. Aprofiteu que podeu repetir les vegades que calgui per enviar la prova sense errors.

4. A NIVELL TÈCNIC
Trieu un fons neutre, que no tingui elements que cridin massa l’atenció i despistin del que interessa (vosaltres). La persona que dóna la rèplica que mantingui un volum discret, ja que està més a prop del micròfon.

5. NATURALITAT
Sigueu vosaltres mateixes/os. A no ser que demanin el contrari, eviteu artificis, interpretacions forçades, sobreactuacions, cantarella… Penseu en com dirieu vosaltres el text i busqueu-hi la vostra veritat.