04 març 4 TIPS per presentar-te a un càsting

¿Com realitzar un bon càsting? Ja sigui per presentar-se a audicions d’obres de teatre com de pel·lícules, musicals, programes de televisió, anuncis publicitaris, etc. és important que l’actriu o l’actor segueixi una sèrie de tips que permitiran realitzar un càsting de qualitat on mostrarà què pot oferir al projecte. En primer lloc, és essencial tenir una formació pofessional proporcionada per una escola d’interpretació i, per tant, recursos tècnics i interpretatius.

Abans de continuar amb els consells, cal destacar que el més important en una audició és sentir-te satisfet/a amb el que has mostrat als/les directors/es de càsting, independentement de si et seleccionen o no per al treball. La majoria de vegades, el fet de no ser seleccionat/da no significa que hagis fet una mala prova o que no serveixis per a aquesta professió, sinó que segurament no encaixes amb el perfil que están buscant. Pots fer un càsting impecable i, tot i així, quedar-te fora. Però, no et desanimis, segueix presentant-te fins que arribi el teu moment.

  • Assaja: aprèn-te el material que t’envïin per la prova. Prepara-te’l a consciència, buscant el màxim detall i aportant el teu propi estil.
  • Activa el teu cos: realitza estiramients, corre, salta, escalfa la veu, fes exercicis de vocalització, mentalitza’t i dirigeix-te al càsting amb positivitat i bona energia.
  • No esperis, concentra’t: mentre esperes a que et fagin passar, deixa el telèfon, repassa el text y concentra’t per donar el millor de tu mateix/a.
  • Transmet seguretat: quan siguis davant els/les directors/es de càsting, actua amb precisió i confía en tu per a que vegin que ets un/a actriu/actor professional amb molta seguretat i algú amb qui es pot treballar a gust.

 

Si vols que un/a professional et guïi i aconselli en la preparació dels teus càstings de forma personalitzada, també pots concertar una sessió de coaching per a actors i actrius.

Per a més informació sobre la Formació Professional per a actrius i actors, visita: http://www.actuastudio.com/es/formacion-profesional-actores-actrices/